The difference in women's football

Wiegman kiest selectie voor laatste groepsduel tegen Noorwegen

21.08.2018

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters geselecteerd voor het laatste groepsduel tegen Noorwegen in de strijd om WK-kwalificatie. De wedstrijd wordt op dinsdag 4 september om 17.00 uur gespeeld in de Intility Arena in Oslo.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Loes Geurts (Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal), Dominique Bloodworth* -voorheen Dominique Janssen- (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Kelly Zeeman (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon).

Oranje is momenteel koploper in groep 3 met negentien punten uit zeven wedstrijden. Noorwegen heeft een achterstand van vier punten, maar heeft één duel minder gespeeld. Op vrijdag 31 augustus speelt Noorwegen om 20.00 uur een uitduel tegen Slowakije. Indien de Noren deze wedstrijd winnen moet Nederland op 4 september minimaal gelijkspelen om voor de tweede keer in de historie verzekerd te zijn van kwalificatie voor het WK. Als Noorwegen op 31 augustus verliest van Slowakije is Nederland direct gekwalificeerd. Bij een gelijkspel tussen de Noren en Slowaken mag Nederland in Noorwegen met één doelpunt verschil verliezen. Wanneer Nederland en Noorwegen op 4 september evenveel punten hebben telt in eerste instantie het onderlinge resultaat, gevolgd door het doelsaldo. In deze kwalificatiereeks won Nederland op 24 oktober 2017 met 1-0 van Noorwegen.

Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal vindt van 7 juni tot en met 7 juli 2019 plaats in Frankrijk. De groepswinnaars van de zeven Europese poules plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play-offronde om het laatste WK-ticket. Frankrijk is als gastland automatisch gekwalificeerd. Het WK2019 is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact