The difference in women's football

Wiegman kiest selectie voor finale play-offs tegen Zwitserland

30.10.2018

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters geselecteerd voor de finale play-offwedstrijden tegen Zwitserland. Wiegman kan niet beschikken over Kelly Zeeman. De middenvelder kampt met een knieblessure. Verdediger Stefanie van der Gragt keert na een bovenbeenblessure terug in de selectie.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Loes Geurts (Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon).

Oranje start op vrijdag 9 november met een thuisduel in de Galgenwaard in Utrecht. Vier dagen later, op dinsdag 13 november, staat de return van het tweeluik op het programma. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur in het LIPO Park in het Zwitserse Schaffhausen.

Het Nederlands vrouwenelftal speelde 22 keer eerder tegen de Zwitsers. De eerdere ontmoetingen eindigden vijf keer in een gelijkspel, vijftien keer in een overwinning voor Nederland en twee keer in een overwinning voor Zwitserland. De laatste ontmoeting vond plaats op 2 maart 2016. Dit was in de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen. Nederland won deze wedstrijd met 3-4 dankzij doelpunten van Manon Melis, Vivianne Miedema, Mandy van den Berg en Shanice van de Sanden.

De winnaar van deze play-offwedstrijden plaatst zich voor het wereldkampioenschap in Frankrijk. Het WK2019 is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Het toernooi vindt plaats van 7 juni tot en met 7 juli 2019. In totaal nemen 24 landen deel.

Terug naar de homepagina

Wij komen graag met jou in contact