The difference in women's football

Vrouwen onder 19 op koers voor EK

07.04.2016

Ook de tweede wedstrijd van de Eliteronde is overtuigend gewonnen door het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar. In Hengelo was de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny met 3 – 0 te sterk voor hun leeftijdsgenoten uit Wit-Rusland.Ook de tweede wedstrijd van de Eliteronde is overtuigend gewonnen door het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar. In Hengelo was de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny met 3 – 0 te sterk voor hun leeftijdsgenoten uit Wit-Rusland. Met deze zege verstevigt Onder 19 de koppositie in Groep 3. Doordat Tsjechië eerder vandaag met 2 – 1 won van Finland is er nu een gat van drie punten geslagen op de concurrentie. Hierdoor heeft de ploeg van Torny zondag aan een gelijkspel tegen de Finnen voldoende om zich te plaatsen voor het EK in Slowakije.

KNVB-coach Jessica Torny: ‘Opnieuw een mooie overwinning en een heel goed resultaat. In de eerste helft speelden we wat stroef, maar tegelijkertijd gaven we vrijwel niets weg. In de tweede helft bleven we gecontroleerd spelen en waren we in staat om onze voorsprong verder uit te breiden. Dat het uiteindelijk 3 – 0 is geworden is natuurlijk prima. We staan er nu heel riant voor, maar zijn nog niet officieel geplaatst. Onze doelstelling is en blijft negen punten uit drie wedstrijden en tegen Finland zullen we hier vol voor gaan.’

Oranje onder 19 speelt aanstaande zondag om 14.30 uur de derde en laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi. Bij FC Eibergen in Eibergen is Finland de tegenstander.

Statistieken
Wit-Rusland – Nederland 0 – 3 (0 – 1)

Scoreverloop: 7’ 0 – 1 Folkertsma, 52’ 0 – 2 Van der Wal, 69’ 0 – 3 Noordam.

Opstelling: Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team), Vita van der Linden (AFC Ajax), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team), Suzanne Admiraal (Telstar), Michelle Hendriks © (PSV), Sisca Folkertsma (PSV), Jill Roord (FC Twente), Lysanne van der Wal (sc Heerenveen), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Nadine Noordam (ADO Den Haag).

Wissels: Van Schoonhoven (PEC Zwolle) voor Hendriks, Esmee de Graaf (PEC Zwolle) voor Folkertsma, Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team) voor Van der Linden.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact