The difference in women's football

Vrouwen onder 19 ongeslagen geplaatst voor het EK 2016

10.04.2016

In navolging van de mannen van Onder 17 en hun leeftijdsgenoten van Onder 19 heeft het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar zich vanmiddag geplaatst voor het EK. Door een 1 – 1 gelijkspel tegen Finland plaatste de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny zich als groepswinnaar voor het EK in Slowakije.In navolging van de mannen van Onder 17 en hun leeftijdsgenoten van Onder 19 heeft het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar zich vanmiddag geplaatst voor het EK. Door een 1 – 1 gelijkspel tegen Finland plaatste de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny zich als groepswinnaar voor het EK in Slowakije. Door het gelijkspel bleef Onder 19 ongeslagen in zowel de eerste kwalificatieronde als op het Elitetoernooi. In de andere wedstrijd in Groep 3 bleek Tsjechië met 2 – 0 te sterk voor Wit-Rusland. Het EK 2016 wordt gehouden in Slowakije en vindt plaats van 19 tot 31 juli.

‘We hebben het gehaald, maar vraag niet hoe,’ aldus KNVB-coach Jessica Torny ‘We hadden het erg moeilijk tegen de Finnen en hebben het onnodig spannend gemaakt. In de eerste helft kwamen we er lastig doorheen en eigenlijk werd ons spel pas beter toen we met 1 – 0 achter kwamen. Toen de gelijkmaker viel was de opluchting groot en dat we nu naar het EK gaan is fantastisch.’

Statistieken
Nederland –  Finland 1 – 1 (0 – 0)

Scoreverloop: 53’ 0 – 1 Collin, 90+3’ 1 – 1 Folkertsma.

Gele kaarten Nederland: Sanders, Hendriks.

Opstelling: Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team), Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team), Vita van der Linden (AFC Ajax), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team), Maureen Sanders (PSV), Pleun Raaijmakers (CTO Eindhoven Talent Team), Suzanne Admiraal (Telstar), Michelle Hendriks © (PSV), Sisca Folkertsma (PSV), Jill Roord (FC Twente), Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team).

Wissels: 57’ Nadine Noordam (ADO Den Haag) voor Pleun Raaijmakers.

EK 2016 onder 19 jaar in Slowakije
Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee, gemeten over alle zes kwalificatiepoules. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Slowakije als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK wordt gehouden van 19 tot 31 juli.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact