The difference in women's football

Vanity Lewerissa stopt per direct als international

12.01.2018

Vanity Lewerissa heeft besloten een punt te zetten achter haar interlandcarrière. De 26-jarige aanvalster van PSV werd afgelopen zomer Europees Kampioen met de OranjeLeeuwinnen. Vanity Lewerissa heeft besloten een punt te zetten achter haar interlandcarrière. De 26-jarige aanvalster van PSV werd afgelopen zomer Europees Kampioen met de OranjeLeeuwinnen. Na een succesvolle en drukke zomer heeft Lewerissa de tijd genomen om na te denken over haar toekomst in Oranje en uiteindelijk de beslissing genomen zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands team.

Lewerissa licht toe: “De kans op een vaste basisplaats of meer speelminuten was voor mij onvoldoende om nog langer zo veel op te offeren om alles te kunnen geven voor Oranje.”

Lewerissa blijft actief als voetbalster bij PSV, waarmee ze na de winterstop de play-offs hoopt veilig te stellen. Lewerissa zat bij de selectie van het WK 2015 in Canada en het EK 2017 in eigen land. Ze kwam tot 11 interlands.

Lewerissa: “Ik wil iedereen bedanken voor de support en de gekregen kansen en wens het team veel succes met de WK-kwalificatie.”

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact