The difference in women's football

Van der Gragt niet inzetbaar voor OKT, Moorrees opgeroepen

01.03.2016

Bondscoach Arjan van der Laan kan tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi niet beschikken over de internationals Lieke Martens en Stefanie van der Gragt.Bondscoach Arjan van der Laan kan tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi niet beschikken over de internationals Lieke Martens en Stefanie van der Gragt. Lieke Martens liep tijdens de training van maandag 29 februari een hersenschudding op en heeft het trainingskamp moeten verlaten. Verdediger Van der Gragt heeft knieklachten en is tevens niet inzetbaar voor de komende wedstrijden. Jeslynn Kuijpers (PSV), die zondag als extra speelster aansloot bij de groep, is samen met haar clubgenoot Myrthe Moorrees toegevoegd aan de 23-koppige selectie voor het OKT.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Myrthe Moorrees (PSV), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Oranje trapt op woensdag 2 maart af tegen de Zwitserse voetbalbalvrouwen. Decor voor de wedstrijd tegen de nummer 20 van de FIFA ranking is het stadion van ADO Den Haag. Zaterdag 5 maart neemt de ploeg van bondscoach Van der Laan het op het Kasteel in Rotterdam op tegen Noorwegen. Het laatste duel met Zweden wordt op woensdag 9 maart tevens in het Sparta-stadion gespeeld. De winnaar van het Olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio2016.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact