The difference in women's football

Van de Sanden toch mee naar WK in Canada

21.05.2015

Bondscoach Roger Reijners heeft FC Twente-speelster Shanice van de Sanden toegevoegd aan de WK-selectie. Van de Sanden (15 caps) neemt de plaats in van de geblesseerde Claudia van den Heiligenberg. Bondscoach Roger Reijners heeft FC Twente-speelster Shanice van de Sanden toegevoegd aan de WK-selectie. Van de Sanden (15 caps) neemt de plaats in van de geblesseerde Claudia van den Heiligenberg. Van den Heiligenberg kampte op 10 mei, toen Reijners de 23-koppige spelersgroep bekendmaakte, al met een knieblessure. Het mondiale eindtoernooi in Canada komt te vroeg voor de 96-voudige international.

De volgende speelsters maken deel uit van de groep die deelneemt aan het WK:

Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Dyanne Bito (Telstar), Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Maran van Erp (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Kopparberg/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (Telstar), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Ajax), Dominique Janssen (SGS Essen), Vanity Lewerissa (Standard de Liège), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (FC Twente), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (FC Twente) en Kirsten van de Ven (FC Rosengård).

Zondag 24 mei vliegt de selectie van bondscoach Reijners naar Toronto voor een trainingskamp van een week. Daar staat op zaterdag 30 mei Oranjes laatste oefenactiviteit op het programma, een treffen met mede WK-ganger Zweden. Op 1 juni arriveren de OranjeLeeuwinnen in Edmonton, waar zij op 6 juni debuteren op het WK met de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. In groep A zijn verder China (11 juni, Edmonton) en gastland Canada (15 juni, Montreal) tegenstander van Oranje.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact