The difference in women's football

Van de Sanden ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur

10.09.2018

Shanice van de Sanden gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport, dans, muziek of iets anders creatiefs. De focus van de samenwerking met Shanice ligt natuurlijk op het domein sport.

Van de Sanden ervaart zelf de waarde van sporten en gunt elk kind de kans om gewoon lekker tegen een bal aan te trappen: “Als ik op het trainingsveld sta, ben ik gelukkig. Nog steeds, elke dag. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Die ronde bal heeft me overal gebracht, over de hele wereld. Van Zuid-Afrika tot Miami. Daar leer je zoveel van als mens. Ik kom van ver. Kinderen moeten zichzelf als mens kunnen ontwikkelen. Dat is heel belangrijk. En daarom moeten ze de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten, ook al hebben hun ouders geen geld. Sport kan zoveel moois brengen, kijk maar naar mij. Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt, zoveel lieve mensen ontmoet die me hebben geholpen. Want je kan het echt niet allemaal alleen, je hebt hulp nodig. Al die goede mensen hebben me sterker gemaakt, en dat is allemaal dankzij mijn sport. Dat gun ik elk kind.”

Eefje Janus, sportmarketeer FlowSports: “Deze samenwerking is een ‘match made in heaven’. De achtergrond van Shanice komt overeen met die van de doelgroep van het Jeugd Fonds Sport & Cultuur. Shanice kan met haar sterke, energieke persoonlijkheid kinderen inspireren en motiveren om te sporten en om nooit op te geven. Daar is ze zelf tenslotte het levende voorbeeld van.”

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact