The difference in women's football

Spitse blikt vooruit op duel tegen Frankfurt

09.11.2015

Aanstaande woensdag is de thuiswedstrijd in de ronde van 16 in de Champions League. Sherida Spitse speelt met haar ploeg LSK tegen het Duitse Frankfurt.

Aanstaande woensdag is de thuiswedstrijd in de ronde van 16 in de Champions League. Sherida Spitse speelt met haar ploeg LSK tegen het Duitse Frankfurt. In aanloop naar dat duel vertelt Spitse over de voorbereidingen en verwachtingen van haar ploeg.

Afgelopen zaterdag heeft LSK de laatste competitiewedstrijd gespeeld, maar daarvoor was de ploeg al begonnen aan de voorbereiding op het duel met Frankfurt. “Vandaag komen we weer bij elkaar om te trainen en hebben we bespreking. De voorbereiding gaat eigenlijk zoals het altijd gaat bij de Champions League.”

Frankfurt, meermaals finalist in de Champions League, is een ploeg met veel kwaliteit. “Ik heb de tweede helft gekeken van hun wedstrijd tegen Bayern München en een competitiewedstrijd van de week daarvoor. Frankfurt heeft veel finales gespeeld, dat zegt wel iets over de ploeg. Ze hebben veel individuele kwaliteiten. De laatste wedstrijden hebben ze geen top resultaten behaald, dat speelt misschien mee, maar ze hebben genoeg speelsters met ervaring in de ploeg die daar mee om kunnen gaan. We kunnen er lang of kort over praten maar het gaat hoe dan ook een pittige wedstrijd worden.”

Spitse verwacht dat Frankfurt meer aan de bal zal zijn dan LSK, maar ziet ook kansen voor haar ploeg. “Op papier zijn wij de underdog, maar de bal is rond dus je weet niet hoe het loopt. Winst zou het allermooiste zijn. Maar we moeten er ook reëel naar kijken, dat gaat heel zwaar worden. We willen natuurlijk het liefst geen doelpunten tegen. Als wij er iets goeds tegenover zetten, dan liggen er tegen elke ploeg kansen.”

De wedstrijd tegen Frankfurt is er één op het hoogste podium en voor Spitse persoonlijk zijn dit de mooiste wedstrijden om te spelen. “Je kunt jezelf op een topniveau laten zien. Ik kijk er erg naar uit. Er is meer druk, meer kwaliteit, daar word je zelf ook beter van. Dit is het mooiste podium, ik ga er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten.”

Veel succes Sherida!

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact