The difference in women's football

Sherida Spitse met 157 interlands recordinternational

27.02.2019

Sherida Spitse speelt vanavond haar 157e interland. De OranjeLeeuwinnen nemen het om kwart over zes op tegen Spanje in de Algarve Cup, ter voorbereiding op het WK aankomende zomer. Eerder dit jaar kwam Spitse op gelijke hoogte met voormalig recordhoudster Annemieke Kiesel-Griffioen in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Toen speelde ze haar 156e interland. Vanavond zal Spitse dit record verbreken en is zij, met een leeftijd van 28 jaar, de nieuwe recordinternational.

Spitse is tussen de jongens bij VV Sneek begonnen. Al voordat ze in 2007 bij het eerste vrouwenelftal van SC Heerenveen kwam te spelen, maakte zij haar debuut in het Nederlands elftal. Op zestienjarige leeftijd speelde ze haar eerste interland tegen Engeland en nu, twaalf jaar en 157 interlands later, wordt zij de nieuwe recordinternational. Een bijzonder moment!

Haar sponsor Puma maakte voor deze mijlpaal een speciale editie van de ‘Puma One’, de Puma One 57. Refererend naar het aantal interlands waarmee Spitse het record in handen neemt. Spitse ontving het gepersonaliseerde model voorafgaand aan haar vertrek naar Portugal en zal haar recordwedstrijd spelen op deze speciale schoen.

Gefeliciteerd en geniet ervan Sherida!

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact