The difference in women's football

Selectie Oranje, wederom 10 speelsters FlowSports

12.10.2015

Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Polen 23 speelsters geselecteerd. Oranje speelt tegen Frankrijk en vijf dagen later staat het duel Polen-Nederland op het programma. Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Polen 23 speelsters geselecteerd. Oranje speelt op vrijdag 23 oktober de uitwedstrijd tegen Frankrijk en vijf dagen later, op dinsdag 27 oktober staat in de Poolse stad Jelenia Góra het duel Polen-Nederland op het programma. Renée Slegers, keert na bijna anderhalf jaar afwezigheid in verband met een blessure, terug in de selectie van de Oranjevrouwen.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Kopparbergs/ Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Maayke Heuver (FC Twente), Petra Hogewoning (Ajax), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/ Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/ Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (FC Twente), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Marieke Ubachs (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kirsten van de Ven (FC Rosengård).

De wedstrijd tegen Frankrijk op vrijdag 23 oktober, aftrap 21.00 uur is live te volgen op het open kanaal van FOX, het duel met Polen op dinsdag 27 oktober wordt niet uitgezonden.

Nederland en Frankrijk speelden 26 maal eerder tegen elkaar. Elf keer wonnen de Oranjevrouwen van de huidige nummer drie op de FIFA Women’s World Ranking, zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel en negen duels werden gewonnen door de Franse voetbalvrouwen. ‘Les Bleues’ werden tijdens het afgelopen WK in Canada in de kwartfinale uitgeschakeld door Duitsland. Met dat resultaat plaatste Frankrijk zichvoor de Olympische Spelen in 2016. Polen komt voor de tweede keer in de historie in actie tegen het Nederlandse vrouwenelftal. Op 8 augustus 2009 versloegen de OranjeLeeuwinnen in een oefenwedstrijd het Poolse elftal met 2-0.
Het is voor Oranje de eerste interlandperiode onder leiding van Arjan van der Laan, die per 1 oktober is aangesteld als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. De OranjeLeeuwinnen, momenteel twaalfde op de FIFA Women’s World Ranking, bereiden zich voor op het Olympisch kwalificatietoernooi dat komend voorjaar in Nederland plaatsvindt. Van 2 tot en met 9 maart strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact