The difference in women's football

Selectie Oranje kent 9 speelsters FlowSports

16.11.2015

Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de oefeninterland Nederland-Japan een selectie van 23 spelers geformeerd. De wedstrijd wordt op zondag 29 november gespeeld in het stadion van FC Volendam.

Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de oefeninterland Nederland-Japan een selectie van 23 spelers geformeerd. De wedstrijd wordt op zondag 29 november gespeeld in het stadion van FC Volendam. Het eerste fluitsignaal klinkt om 16.30 uur.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (-), Kika van Es (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (-), Tessel Middag (Ajax), Manon Melis (-), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (FC Twente), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Marieke Ubachs (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), Kirsten van de Ven (FC Rosengård) en Kelly Zeeman (Ajax).

De laatste ontmoeting van beide teams was op 23 juni 2015 in Vancouver. De Japanse voetbalvrouwen schakelden Oranje in de achtste finale van het WK2015 in Canada uit met een 2-1 overwinning. In de WK-finale moest Japan zijn meerdere erkennen in Amerika. De Amerikaanse voetbalvrouwen waren met 5-2 te sterk voor de Japanners. Nederland en Japan speelden in totaal viermaal eerder tegen elkaar. Al deze duels werden gewonnen door het team van de Japanse bondscoach Norio Sasaki. Het elftal staat momenteel vierde op de FIFA World Ranking. Oranje bezet op deze lijst de twaalfde plek.

De Oranje Leeuwinnen bereiden zich voor op het Olympisch kwalificatietoernooi dat komend voorjaar in Den Haag en Rotterdam plaatsvindt. Van 2 tot en met 9 maart strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact