The difference in women's football

Schotland naar WK, Nederland en België naar play-offs

04.09.2018

Vandaag was de laatste speeldag van de groepsfase van de WK-kwalificatie. Schotland en Nederland konden zich direct plaatsen, voor België was het bereiken van de play-offs het hoogst haalbare.

Schotland speelde een uitwedstrijd tegen Albanie en was met 2-1 de sterkere ploeg. Daarmee dwongen de Schotsen, met Lisa Evans in de basis, rechtstreekse kwalificatie af voor het WK 2019 in Frankrijk.

In Noorwegen werd in een rechtstreeks duel bepaald of Noorwegen of Nederland zich zou plaatsen. Nederland had genoeg aan een gelijkspel om zich zeker te stellen van het WK. Een snelle 2-0 achterstand kregen de OranjeLeeuwinnen niet meer rechtgetrokken, waardoor ze rechtstreekse kwalificatie misliepen. In oktober wachten de play-offs.

De Red Flames van België ontvingen in eigen land de Italianen, die zich reeds gekwalificeerd hadden voor het WK. Davinia Vanmechelen scoorde twee keer en stelde daarmee de 2-1 winst veilig. België greep daarmee de laatste strohalm voor een kans op het WK.

Nederland en België zijn samen met Denemarken en Zwitserland veroordeeld tot de play-offs. Aanstaande vrijdag 7 september is de loting, die bepaalt welke teams tegenover elkaar komen te staan.

Foto: Kunjan Malde

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact