The difference in women's football

Pieëte gaat voor voetbalavontuur in Australië

06.09.2017

Marlous Pieëte maakte alle 10 seizoenen van de Eredivisie mee en besloot eerder al dat dat genoeg was. De voormalig speelster van FC Twente en Ajax gaf in het voorjaar reeds aan te stoppen bij Ajax en open te staan voor een buitenlands avontuur.

Marlous Pieëte maakte alle 10 seizoenen van de Eredivisie mee en besloot eerder al dat dat genoeg was. De voormalig speelster van FC Twente en Ajax gaf in het voorjaar reeds aan te stoppen bij Ajax en open te staan voor een buitenlands avontuur. Dat avontuur gaat er nu komen want de 28-jarige aanvalster gaat voor één seizoen naar Australië om te spelen voor de Sydney Wanderers. Pieëte is daarmee de eerste Nederlandse voetbalster die in de hoogste Australische competitie gaat spelen.

Pieëte: Na 10 jaar Eredivisie was het tijd voor een nieuwe impuls. Het leek mij in meerdere opzichten bijzonder om een jaar down under te gaan en het is mooi dat dat nu werkelijkheid wordt.

Sydney Wanderers komt uit in de Westfield W-League, de hoogste divisie in Australië. Internationals uit diverse landen, zoals Jessica Fishlock (Wales) en WK winnares Yukari Kinga (Japan) speelden eerder in deze competitie. Desondanks is het voor voetbalsters buiten Australië geen vanzelfsprekendheid om daar te kunnen spelen. Ieder team mag maximaal vier buitenlandse voetbalsters in de selectie opnemen. 

Blokhuis: Australië wil de competitie en de ontwikkeling van eigen speelsters bewaken. Australische speelsters krijgen voorrang op buitenlandse speelsters. Als Australische krijg je met deze regeling volop kans op speeltijd, wat je ontwikkeling ten goede komt. 

Pieëte: Ik was bekend met deze league en de regels die hier gelden, dus het is extra mooi dat ik de kans krijg om daar te voetballen. Daarnaast staat Australië natuurlijk bekend om hun topsportcultuur en ga ik voor het eerst een seizoen als full prof ervaren. Ik kijk er enorm naar uit om mijn carrière hiermee te verrijken. 

Pieëte stapt op 10 september in het vliegtuig naar Australië. 

FlowSports wenst Marlous een mooi avontuur en heel veel succes in Sydney! 

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact