The difference in women's football

Pieëte beëindigt profcarrière

28.03.2018

Marlous Pieëte heeft kenbaar gemaakt te stoppen met haar profcarrière. De 28-jarige aanvaller speelde liefst tien seizoenen in de Eredivisie Vrouwen en maakte dus vanaf de start van de Eredivisie Vrouwen alle seizoenen mee, met uitzondering van het huidige seizoen. Marlous Pieëte heeft kenbaar gemaakt te stoppen met haar profcarrière. De 28-jarige aanvaller speelde liefst tien seizoenen in de Eredivisie Vrouwen en maakte dus vanaf de start van de Eredivisie Vrouwen alle seizoenen mee, met uitzondering van het huidige seizoen.

Pieëte speelde zeven seizoenen voor FC Twente waarmee ze in 2008 de KNVB Beker won en drie keer kampioen werd (2011, 2013, 2014). Daarna droeg ze drie seizoenen het rood-wit van Ajax. Met de Amsterdammers slaagde ze er vorig jaar in om de dubbel te pakken, door de KNVB Beker te winnen en het eerste kampioenschap ooit in de historie van Ajax Vrouwen. In 2009 maakte Pieëte haar debuut voor het Nederlands Elftal. In vier jaar tijd kwam ze tot 51 interlands, waarin ze 8 keer scoorde, met als hoogtepunt het bereiken van de halve finale van het EK in 2009. Van september 2017 tot en met februari 2018 verbleef de ex-international in Australië, waar ze namens Western Sydney Wanderers uitkwam in de W-league. Dat buitenlands avontuur zag Pieëte als kers op de taart.

Pieëte: “Het is mooi geweest. Ik heb de start van de Eredivisie meegemaakt en heb die hele groei en ontwikkeling van binnenuit beleefd. Ik heb met beide clubs zowel de KNVB beker als de landstitel gewonnen en het avontuur in Australië beschouwd als mijn laatste kunstje op het hoogste niveau. Ik ben mijn management dankbaar voor alle kansen en begeleiding en ik ga nu genieten van andere leuke dingen die op mijn pad komen.”

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact