The difference in women's football

Oranje wint met grote cijfers van Roemenië

20.01.2017

De eerste oefeninterland van de kersverse bondscoach Sarina Wiegman is in een 1-7 overwinning geëindigd. In de eerste fase van de wedstrijd had Nederland veel controle, maar er was ook tegenslag.De eerste oefeninterland van de kersverse bondscoach Sarina Wiegman is in een 1-7 overwinning geëindigd. In de eerste fase van de wedstrijd had Nederland veel controle, maar er was ook tegenslag. Kelly Zeeman verliet al in de 4e minuut het veld met een nog onbekende blessure. Ondanks het overwicht van Nederland wist Roemenië toch op een 1-0 voorsprong te komen via hun aanvoerder Olar. Kort voor rust wist Lineth Beerensteyn de stand weer gelijk te trekken, 1-1. Na rust liep Oranje uit via invalster Jill Roord (2 goals), Stefanie van der Gragt, een eigen doelpunt van de Roemenen en Vivianne Miedema (2 goals). Na drie verloren wedstrijden – Duitsland, België en Engeland – weten de Oranje Leeuwinnen weer wat winnen is.

Ook was er nog een mijlpaal deze middag. Sherida Spitse, captain in de tweede helft, speelde haar 125e interland. De 26-jarige Spitse maakte haar debuut tegen Engeland in 2006 op 16-jarige leeftijd.

Scoreverloop:

1-0 21′ Florentina Olar (Roemenië/Fortuna Hjørring)
1-1 43′ Lineth Beerensteyn (FC Twente)
1-2 48′ Jill Roord (FC Twente)
1-3 50′ Jill Roord (FC Twente)
1-4 62′ Stefanie van der Gragt (FC Bayern München)
1-5 75′ eigen doelpunt Roemenië (vrije trap van Sherida Spitse/FC Twente)
1-6 89′ Vivianne Miedema (FC Bayern München)
1-7 92′ Vivianne Miedema (FC Bayern München)

Opstelling:

Angela Christ (PSV); Siri Worm (FC Twente), Mandy van den Berg (Reading), Kelly Zeeman (Ajax), Kika van Es (Achilles ’29); Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Lieke Martens (FC Rōsengard), Sherida Spitse (FC Twente); Jeslynn Kuijpers (PSV), Sisca Folkertsma (PSV), Lineth Beerensteyn (FC Twente).

Ingevallen:

7′ Stefanie van der Gragt (FC Bayern München) voor Kelly Zeeman (Ajax)
46′ Loes Geurts (PSG) voor Angela Christ (PSV)
46′ Jill Roord (FC Twente) voor Jeslynn Kuijpers (PSV)
46′ Merel van Dongen (Ajax) voor Mandy van den Berg (Reading)
58′ Vivianne Miedema (FC Bayern München) voor Sisca Folkertsma (PSV)
71′ Eshly Bakker (FC Twente) voor Lineth Beerensteyn (FC Twente)

Niet ingevallen:

Sari van Veenendaal (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Dominique Janssen (Arsenal), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Tessel Middag (Manchester City) en Shanice van de Sanden (Liverpool).

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact