The difference in women's football

Oranje verslaat Japan en pakt vijfde plek op de Algarve Cup

08.03.2017

Het Nederlands elftal heeft de Algarve Cup afgesloten met een 2-3 overwinning op Japan. Doelpuntenmakers voor Nederland waren Anouk Dekker, Lieke Martens en Vivianne Miedema.Het Nederlands elftal heeft de Algarve Cup afgesloten met een 2-3 overwinning op Japan. Doelpuntenmakers voor Nederland waren Anouk Dekker, Lieke Martens en Vivianne Miedema. Het team van bondscoach Wiegman eindigt dit prestigieuze oefentoernooi daarmee op een vijfde plaats. De finale van de Algarve Cup gaat tussen Spanje en Canada.

Oranje kwam in de dertiende minuut op voorsprong door een treffer van Dekker en na een prima opgebouwde aanval was het Martens die na twintig minuten de 0-2 binnenschoot. Een minuut later kwamen de Japanners echter direct terug op 1-2 door een doelpunt van Japanse Yokoyama. Bondscoach Wiegman: “We begonnen echt scherp en fel aan de wedstrijd. We kwamen snel op 0-1, waarbij het me vooral tevreden stemt dat we uit een corner scoorden. Ook de 0-2 was een fraai doelpunt. Een snelle, verzorgde opbouw die we uitstekend afmaken.”

In de tweede helft moest Oranje na 60 minuten met tien speelsters verder na een rode kaart (2x geel) van aanvoerder Mandy van den Berg. Het elftal van Wiegman kwam meer onder druk te staan en in de 77e minuut kwam Japan gelijk door een eigen doelpunt van verdediger Van den Bulk. Toch wisten de OranjeLeeuwinnen de winst naar zich toe te trekken. In de 93e minuut lukte het aanvaller Miedema in een rommelige situatie de bal over de doellijn te krijgen en daarmee eindstand op 2-3 te brengen. “Het laatste half uur was het ‘alle hens aan dek’ voor de ploeg, maar krijgen we nog een paar kansen. Heel knap en goed om te zien dat we dan toch in de laatste seconden van de wedstrijd een doelpunt weten te maken”, aldus Wiegman.

Nederland speelde vier wedstrijden tijdens het oefentoernooi de afgelopen week. Na een 1-0 winst op China, verlies van Australië (2-3) en een 1-0 zege op de Zweedse voetbalsters, speelden de OranjeLeeuwinnen vandaag op de finaledag om de vijfde plaats. Wiegman kijkt tevreden terug op de Algarve Cup: “Het is een hele goede week geweest, waarin we op alle fronten stappen hebben gemaakt. In de manier van spelen, de verschillende samenstellingen van de ploeg en alle speelsters hebben zichzelf goed kunnen laten zien. Een compliment aan de groep over de wijze waarop zij invulling hebben gegeven aan deze week. Saamhorigheid, strijd en samenwerken. Dat is wat ik heb gezien en dat is wat we nodig hebben op het EK deze zomer.”

Statistieken
Japan – Nederland
Locatie: Algarve Stadium, Almancil, Portugal
Eindstand: 2-3
Scheidsrechter: Anastasia Pustovoytova (RUS)
Scoreverloop: 13. 0-1 Dekker, 19. 0-2 Martens, 20. 1-2 Yokoyama, 77. 2-2 Van den Bulk (e.d.), 90+3  2-3 Miedema
Gele kaarten Nederland: 9. Van den Berg
Rode kaarten Nederland: 61. Van den Berg (2x geel)

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact