The difference in women's football

Oranje verliest met 3-1 van Amerika

19.09.2016

Het Nederlands vrouwenelftal heeft de oefenwedstrijd tegen Amerika met 3-1 verloren. In de Georgia Dome in Atlanta was het Shanice van de Sanden die Oranje in de tweede minuut op voorsprong zette.Het Nederlands vrouwenelftal heeft de oefenwedstrijd tegen Amerika met 3-1 verloren. In de Georgia Dome in Atlanta was het Shanice van de Sanden die Oranje in de tweede minuut op voorsprong zette. Aan Amerikaanse zijde maakte Lloyd de 1-1 en na een eigen doelpunt van Van den Berg was Allie Long verantwoordelijk voor de 3-1. Keeper Sari van Veenendaal speelde haar 25e interland en voor Anouk Dekker was het duel met USA haar 50e wedstrijd in het Oranjeshirt.

Bondscoach Arjan van der Laan: “Dit is waarvoor we naar Amerika kwamen. Een wedstrijd tegen de absolute wereldtop. Ik ben ondanks het verlies tevreden over de wijze waarop we gespeeld hebben. Vooral de eerste helft waren we goed en zetten we hen onder druk. De tweede helft kregen we meer tegenstand en kwamen wij meer onder druk te staan, maar ik heb zowel aanvallend als verdedigend goed spel gezien.”

Aanvoerder Mandy van den Berg: “Al met al mogen we best tevreden zijn over deze wedstrijd. We konden bij vlagen goed mee in het spel van Amerika en dat biedt perspectief in aanloop naar het EK.”

Statistieken

Amerika – Nederland

Locatie: Georgia Dome, Atlanta

Eindstand: 3-1

Toeschouwers: 15.652

Scheidsrechter: Crystal Sobers (TRI)

Scoreverloop: ‘2 1-0 Van de Sanden, ’35 1-1 Lloyd, ’50 2-1 Van den Berg (e.d.), ’77. 3-1 Long

Gele kaarten Nederland: Miedema, Janssen

Rode kaarten Nederland: –

Opstelling: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Van den Berg, Janssen; Dekker (85. Middag), Spitse, Van de Donk; Martens, Miedema, Van de Sanden (82. Beerensteyn)

Bijzonderheden: Van Veenendaal speelde haar 25e interland

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact