The difference in women's football

Oranje start WK-kwalificatie met selectie van 23 speelsters

10.10.2017

Bondscoach Wiegman heeft voor de komende interlandperiode 23 speelsters geselecteerd. Op donderdag 19 oktober speelt Nederland een oefenwedstrijd in en tegen Oostenrijk.Bondscoach Wiegman heeft voor de komende interlandperiode 23 speelsters geselecteerd. Op donderdag 19 oktober speelt Nederland een oefenwedstrijd in en tegen Oostenrijk. Vier dagen later, op dinsdag 24 oktober, is Noorwegen de tegenstander tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd van Oranje voor het WK2019. Het duel, dat gespeeld wordt in het uitverkochte stadion van FC Groningen, begint om 19.00 uur.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Sisca Folkertsma (Ajax), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC. Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Myrthe Moorrees (FC Twente), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Nederland is voor de kwalificatie voor het WK2019 in Frankrijk ingedeeld in groep 3. Naast Noorwegen zijn Ierland, Noord-Ierland en Slowakije tegenstander van Oranje. Het wereldkampioenschap vindt van 1 tot en met 30 juni 2019 in Frankrijk plaats. Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket. Het WK2019 in Frankrijk is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact