The difference in women's football

Oranje O19 wint ook tweede wedstrijd op het EK

22.07.2016

Oranje O19 heeft ook de tweede wedstrijd op het EK in Slowakije weten te winnen. In het Stadion FC ViOn in Zlate Moravce versloegen de speelsters van O19 hun leeftijdgenoten uit Noorwegen met 1-0. Sisca Folkertsma zorgde in de 56ste minuut voor de enige goal van de wedstrijd.Oranje O19 heeft ook de tweede wedstrijd op het EK in Slowakije weten te winnen. In het Stadion FC ViOn in Zlate Moravce versloegen de speelsters van O19 hun leeftijdgenoten uit Noorwegen met 1-0. Sisca Folkertsma zorgde in de 56ste minuut voor de enige goal van de wedstrijd. Het team van KNVB-coach Jessica Torny blijft hiermee aan de leiding in Groep A en doet goede zaken met het oog op de halve finale. Het andere duel in Groep A gaat tussen Slowakije en Frankrijk en is om 19.00 uur begonnen. Oranje O19 speelt aanstaande maandag 25 juli 2016 17.00 uur de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Frankrijk.

Statistieken
Nederland – Noorwegen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 56. Folkertsma.

Gele kaarten Nederland: –

Rode kaarten Nederland: –

Opstelling: Paulina Quaye (AFC Ajax), Yvonne van Schijndel (PSV), Vita van der Linden (AFC Ajax), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team), Ashleigh Weerden (CTO Amsterdam Talent Team), Pleun Raaijmakers (PSV), Jill Roord (FC Twente), Michelle Hendriks © (PSV), Soraya Verhoeve (AFC Ajax), Sisca Folkertsma (PSV), Suzanne Admiraal (Telstar).

Wissels: 73. Kay-Lee De Sanders (CTO Amsterdam Talent Team) voor Vera ten Westeneind, 90. Esmee de Graaf (PEC Zwolle) voor Sisca Folkertsma.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact