The difference in women's football

Olympische Spelen gaan aan neus OranjeLeeuwinnen voorbij

10.03.2016

De OranjeLeeuwinnen hebben zich woensdagavond niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. De vrouwen speelden met 1-1 gelijk tegen Zweden, en door de 2-1 winst van Zwitserland op Noorwegen kwamen ze daarmee één doelpunt tekort voor plaatsing voor de Spelen in Rio de Janeiro.De OranjeLeeuwinnen hebben zich woensdagavond niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. De vrouwen speelden met 1-1 gelijk tegen Zweden, en door de 2-1 winst van Zwitserland op Noorwegen kwamen ze daarmee één doelpunt tekort voor plaatsing voor de Spelen in Rio de Janeiro.

Het was alles of niets voor Oranje, dat bij winst op Zweden afhankelijk was van het resultaat van de wedstrijd tussen Noorwegen en Zwitserland. En dus schoot de ploeg van Arjan van der Laan uit de startblokken. Na vijf minuten lag de 1-0 er al in. Manon Melis stoomde op langs de zijlijn en haar voorzet werd binnen geschoten door Vivianne Miedema.

Na een half uur leek het Nederland voor de wind te gaan, want op het andere veld stond een gunstige 1-1 op het scorebord. Nederland hield druk op de Zweedse ketel en leek met een goede uitgangspositie de rust te halen. Maar vlak voor de thee ging het dan toch mis. Een verkeerde terugspeelbal van de geblesseerde Kelly Zeeman leidde de 1-1 van de Zweedse Olivia Schough in.

Eenrichtingsverkeer
In de tweede helft was het na een rustig eerste kwartier, eenrichtingsverkeer naar het Zweedse doel. Zweden, dat aan het gelijke spel genoeg had voor het Olympisch ticket, hield tegen. Aan het eind van de wedstrijd kwamen de grootste kansen. Sherida Spitse was eerst met twee afstandsschoten dichtbij en later viel een voorzet van de middenvelder bovenop de lat.

Aan de andere kant hield Sari van Veenendaal haar ploeg met een schitterende reflex in de wedstrijd. In de laatste minuut van de blessuretijd leek Miedema Nederland dan toch naar Rio te schieten. Ze kon alleen op het Zweedse doel af, maar haar inzet ging over, en zo bleef de stand gelijk.

Zweden won eerder al van Noorwegen en Zwitserland en heeft zich met zeven punten in de poule geplaatst voor de Olympisch Spelen.

Statistieken
Zweden – Nederland 1-1

Scoreverloop: 5. Miedema 1-0, 45. Schough 1-1

Nederland: Van Veenendaal, Van Lunteren, Zeeman (46. Kerkdijk), Van den Berg, Janssen (86. Middag); Spitse, Dekker, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Melis (67. Slegers).

Bron: OnsOranje

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact