The difference in women's football

Munsterman en Worm vertrekken naar Everton

05.07.2017

Everton heeft zich versterkt met Marthe Munsterman en Siri Worm. Nu de transfer naar de Engelse club officieel is beklonken, komt er een droom uit voor het duo van FC Twente.Everton heeft zich versterkt met Marthe Munsterman en Siri Worm. Nu de transfer naar de Engelse club officieel is beklonken, komt er een droom uit voor het duo van FC Twente. Als talentvolle meiden uit eigen kweek speelden de 24-jarige middenvelder en 25-jarige verdediger al jaren samen in het shirt van FC Twente. Vanaf volgend seizoen zullen ze in het blauw van Everton uitkomen.

“Het is altijd mijn droom geweest om een keer in het buitenland te voetballen,” vertelt een trotse Munsterman, die al snel wist dat een transfer naar Everton de juiste stap zou zijn. Haar ploeggenoot sluit zich daar – net zo enthousiast – bij aan. “Deze kans kon ik niet laten lopen. Toen we naar Liverpool gingen om te kijken, stond de trainer ons op te wachten op het vliegveld,” aldus Worm, die aangeeft ook toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

“Na tien jaar bij FC Twente gespeeld te hebben, was ik toe aan een nieuwe omgeving om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. Het complex van Everton is fantastisch en alles is ook heel erg goed geregeld voor de vrouwen. Het is een mooie plek om elke dag naartoe te gaan. Toch blijft het lastig om FC Twente na zoveel jaar te verlaten. Ik heb er bijna heel mijn leven gevoetbald en de meeste meiden ken ik al vanaf mijn twaalfde. Ik weet eigenlijk niet hoe het is om zonder ze te voetballen,” geeft Worm aan. Desondanks zijn beide speelsters klaar voor de Engelse competitie.

Met de komst van Munsterman en Worm voegt Everton de nodige ervaring en voetballende kwaliteiten toe aan het jonge elftal van Andy Spence, die heeft aangegeven de strijd aan te willen gaan in de FA WSL 1. En dus zal de selectie vanaf begin augustus aan de bak moeten. “Ik heb al een gedeelte van de planning gezien en dat wordt pittig,” lacht Munsterman. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. We zijn al goed opgevangen en ik ga samen met Siri in een huis wonen. Ik heb er in ieder geval super veel zin in.”

FlowSports feliciteert Marthe, Siri en Everton met deze mooie transfer!

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact