The difference in women's football

#leeuwINthepicture | Merel van Dongen

31.05.2015

In aanloop naar het WK in Canada zet FlowSports haar internationals extra ‘in the picture’. We legden ze een aantal pittige dilemma’s en vragen voor en geven je daarmee een klein inkijkje in het leven van een Oranje Leeuwin.In aanloop naar het WK in Canada zet FlowSports haar internationals extra ‘in the picture’. We legden ze een aantal pittige dilemma’s en vragen voor en geven je daarmee een klein inkijkje in het leven van een Oranje Leeuwin. Vandaag Merel van Dongen aan het woord in de serie ‘leeuwIN the picture’.

Merel van Dongen

Hakken of sneakers? Sneakers bijna altijd, hakken op z’n tijd.
Ben je bijgelovig? Nee.
FIFA of tafelvoetbal? Tafelvoetbal.
Ben je verliefd? Nee.
Met of zonder make-up spelen? Alleen mascara.
Wie bewonder je? Ik bewonder Roger Federer.
Met of zonder haarbandje spelen? Zonder tijdens het trainen, maar de wedstrijden speel ik met haarbandje. Van dat spul breken je haren een beetje af, dus gebruik ik het alleen als het echt nodig is.
Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd? Ik luister muziek, focus door middel van een aantal trucjes die ik heb geleerd in het boek ‘Mindset’.
Looptraining of krachttraining? Krachttraining.
Word je herkend op straat? Heel soms.
Wat is er in je koffer meegegaan naar Canada? Ik laat nog wel eens wat dingen liggen en raak nog wel eens wat kwijt, maar mijn koptelefoon en muziek gaan altijd mee.
De goal van Van Basten of van Bergkamp? Goal van Bergkamp.
Wie was jouw grote inspirator als klein meisje? Met name mijn zussen (tweeling zus en oudere zus) inspireerden mij, omdat ze overal zo goed in waren en ik moest natuurlijk bijblijven. Zo creëerden we een nogal geïnspireerde sportcultuur bij ons thuis.
Premier League of Bundesliga? Premier League.
Wat is je hoogtepunt geweest in je leven tot nu toe? Mijn debuut voor het Nederlands elftal zal ik nooit meer vergeten.
Old school zwarte kicksen of hedendaags gekleurde schoenen? Gekleurde schoenen.
Bij welke club zou je in de toekomst graag willen spelen? Phoe, nou dan kies ik toch voor FC Barcelona, als de Spaanse competitie dan ook sterk is.
Hoe ziet jouw leven er over vijf jaar uit? Over 5 jaar: Dan ben ik pas 27, dus dan hoop ik op een nog hoger niveau te voetballen, een Master te hebben afgerond en hopelijk nog een EK en WK te hebben gespeeld.
Zijn er vaste plaatsen in de kleedkamer? Bij Ajax wel, bij het Nederlands elftal niet echt.  
Wat is je persoonlijke doel voor het WK in Canada? Zo goed mogelijk mijn rol vervullen. Als dat is als wissel, dan wil ik mijn teamgenoten zo goed mogelijk bijstaan en zo veel mogelijk weerstand bieden op trainingen en klaar zijn voor de invalbeurt. Als dat is als speler, dan knallen in de wedstrijden, wedstrijden winnen en boven mezelf uitstijgen. Wat klinkt dat cliché hè?  

FlowSports wenst Merel en haar collega’s heel veel succes in Canada!

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact