The difference in women's football

Kerkdijk positief in aanloop naar FC Twente – FC Barcelona

10.11.2015

Vorige maand wist FC Twente met twee gelijke spelen Bayern München te verslaan en door te dringen tot de laatste 16 in de Champions League. Voor die ronde speelt FC Twente aankomende woensdag tegen FC Barcelona in een goed bezette Grolsch Veste.

Vorige maand wist FC Twente met twee gelijke spelen Bayern München te verslaan en door te dringen tot de laatste 16 in de Champions League. Voor die ronde speelt FC Twente aankomende woensdag tegen FC Barcelona in een goed bezette Grolsch Veste. Er zijn meer dan 13.261 kaarten verkocht. Danique Kerkdijk blikt vooruit.

Afgelopen vrijdag speelde de Twentse ploeg nog een competitiewedstrijd in de Eredivisie en vijf dagen later wacht Barcelona. “We hebben een drukke periode gehad. De interlandperiode is geweest, waarna meteen PSV op het programma stond. Je weet dat Barcelona er aan komt, maar er zat ook nog een normale competitieweek tussen waar de focus op moest liggen.”

Vanaf nu kan de focus volledig op Barcelona worden gericht. “Vanaf deze week kunnen we ons echt helemaal op de wedstrijd tegen Barcelona richten, zonder dat we met andere dingen bezig hoeven te zijn. We gaan onder andere beelden bekijken en bespreken hoe wij er zo goed mogelijk tegenover kunnen staan.”

Drie jaar geleden heeft FC Twente een trainingskamp in Barcelona gehad. Destijds was Kerkdijk er nog niet bij, maar ze is inmiddels op de hoogte van de kwaliteiten van de tegenstander. “We hebben een goed beeld van hun individuele voetballers en van hun tactiek. Ik denk dat wij zelf vaker de bal zullen hebben dan in de wedstrijd tegen Bayern München. Toen waren we vooral aan het tegenhouden. Nu zullen we iets meer gelijkwaardig zijn, dus ik denk dat het een hele open wedstrijd wordt. We gaan vol voor de winst en ik denk dat dat erin zit, maar dan moeten we wel scherp beginnen en onze kansen afmaken.”

Kerkdijk kijkt uit naar de wedstrijd van aanstaande woensdag. “Dit is wel heel bijzonder. Vorig jaar speelde ik voor het eerst Champions League. Dan loot je dit jaar een topclub als Bayern München en kom je ook nog eens een ronde verder. Hier kun en wil je jezelf laten zien. Dit is de top van het voetbal.”

“We hebben er allemaal heel veel zin in en gaan er voor!”

Veel succes Danique, Jill, Shanice en Stefanie!

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact