The difference in women's football

Kalma, Kop en Weerden in WK-selectie Oranje O20

13.07.2018

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor speelsters onder de 20 jaar voor het WK 2018 in Frankrijk is bekend. Onder 20 start het WK in groep A op zondag 5 augustus tegen Nieuw-Zeeland, speelt vervolgens op woensdag 8 augustus tegen Ghana en sluit de groepsfase op 12 augustus af met de wedstrijd tegen Frankrijk.

 De selectie bestaat uit de volgende speelsters:

Eva van Deursen (Arizona State University), Caitlin Dijkstra (AFC Ajax), Daphne van Domselaar (FC Twente), Lisa Doorn (AFC Ajax), Jasmijn Duppen (VV Alkmaar), Nathalie van den Heuvel (SC Heerenveen), Bente Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (SC Heerenveen), Lize Kop (AFC Ajax), Sabine Kuilenburg (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Naomi Pattiwael (PSV), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Quinty Sabajo (SC Heerenveen), Nurija van Schoonhoven (PSV), Joëlle Smits (FC Twente), Kim van Velzen (SC Heerenveen), Noah Waterham (SC Heerenveen), Ashleigh Weerden (FC Twente), Jacintha Weimar (Bayern München) en Danique Ypema (SC Heerenveen).

“Drie ploegen uit drie continenten, dat is leerzaam en uitdagend”

Michel Kreek, coach van Vrouwen onder 20, zei na afloop van de loting het volgende over de kansen van zijn team in Groep A: “Frankrijk is als thuisland de grote favoriet in deze groep. Dit betekent natuurlijk niet dat wij niet voor de groepswinst gaan en het de Fransen niet zo moeilijk mogelijk willen maken. Voor onze speelsters is het natuurlijk al een fantastische ervaring om voor het eerst op een WK te zijn. Het is dan ook speciaal dat we met drie ploegen uit drie verschillende continenten in de groep zitten. Dat is leerzaam en uitdagend. De komende periode gaan we ons volop voorbereiden op het WK en ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen iets moois van gaan maken.”

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact