The difference in women's football

FlowSports en Sportbedrijf Tilburg bouwen aan toekomst vrouwenvoetbal in Tilburg

12.03.2018

Het is inmiddels alweer ruim een half jaar geleden dat de OranjeLeeuwinnen goud wonnen tijdens WEURO (EK Vrouwenvoetbal). Het toernooi was een groot succes in Nederland en ook zeker in speelstad Tilburg. Het is inmiddels alweer ruim een half jaar geleden dat de OranjeLeeuwinnen goud wonnen tijdens WEURO2017 (EK Vrouwenvoetbal). Het toernooi was een groot succes in Nederland en ook zeker in speelstad Tilburg. De Gemeente Tilburg heeft met de organisatie van WEURO2017 geïnvesteerd in het meiden- en vrouwenvoetbal. Voor en tijdens het EK is sterk ingezet op de promotie van het meiden- en vrouwenvoetbal door onder andere vele side-events te organiseren. WEURO2017 is inmiddels voorbij, maar het positieve gevoel dat WEURO2017 teweegbracht, niet.

Eefje Janus, sportmarketeer FlowSports: “Een veel gemaakte ‘fout’ na een toernooi en/of sportief succes is dat men denkt dat dingen, zoals de aanwas van nieuwe leden, vanzelf gaat. Dat is natuurlijk niet zo. Sportief succes is absoluut een voorwaarde en goede promotie voor de sport, maar je moet wel klaar staan om door te kunnen pakken en daadwerkelijk te kunnen profiteren. Samen met de Gemeente Tilburg hebben we het enthousiasme en de euforie rondom het vrouwenvoetbal nog eens vastgepakt en gekeken naar nieuwe mogelijkheden om het meiden- en vrouwenvoetbal te promoten, ten gunste van de continuïteit.”

Daarom organiseren FlowSports en Sportbedrijf Tilburg een evenement voor meiden én (politieke) bestuurders en betrokkenen van het meiden- en vrouwenvoetbal. Op woensdag 14 maart krijgen meiden de kans om samen met Kika van Es en Merel van Dongen te voetballen en daarna een foto en handtekening te scoren van hun helden. Aansluitend vindt in het Koning Willem II stadion een bijeenkomst plaats waarin de toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal in Tilburg wordt besproken en de dialoog wordt aan gegaan over mogelijkheden om de sport verder te laten groeien. Ook de KNVB heeft een rol bij de formele bijeenkomst. Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal, en voormalig ambassadeur van speelstad Tilburg doet de opening van de avond in samenwerking met Kika van Es en Merel van Dongen.

Janske van de Wal, marketeer sportstimulering Tilburg: “Dit is een mooi ‘all-round’ evenement voor ons, waarin we samen met verenigingen en andere stakeholders kijken naar de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal in Tilburg. De voetballende meiden zelf slaan we daarbij natuurlijk niet over, want zij zijn de toekomst. Ze worden tijdens dit evenement geïnspireerd door de helden van nu. In nauwe samenwerking met FlowSports kunnen we dit evenement in korte tijd realiseren en er hopelijk een mooi succes van maken.”

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact