The difference in women's football

FC Twente en LSK door in Champions League

14.10.2015

FC Twente heeft zich vanavond geplaatst voor de ronde van 16 in de UEFA Women’s Champions League. In München werd het 2-2 tegen de ploeg van Vivianne Miedema. FC Twente heeft zich vanavond geplaatst voor de ronde van 16 in de UEFA Women’s Champions League. In München werd het 2-2 tegen de ploeg van Vivianne Miedema. Een week eerder wist FC Twente Bayern München op een 1-1 gelijkspel te houden en dus was een stand van 2-2 voldoende voor de Tukkers om de volgende ronde te bereiken. Jill Roord opende de score na een mooie solo. Bayern München kwam op gelijke hoogte dankzij een uitstekende voorzet van Miedema. Na rust wist FC Twente een penalty te benutten en opnieuw op voorsprong te komen, maar ook nu maakte Bayern München de gelijkmaker. Het resultaat was een spannende slotfase, waarin Bayern München nadrukkelijk op zoek ging naar de winnende treffer. Die bleef uit en hiermee had FC Twente de Duitse kampioen uitgeschakeld en schreef het Nederlandse geschiedenis door de ronde van 16 te bereiken.

Ook LSK verlengt het Champions League avontuur. De ploeg van Sherida Spitse verdedigde tegen FC Zürich een 1-0 voorsprong. De 1-0 werd een week eerder in de thuiswedstrijd gemaakt op aangeven van Spitse. In de returnwedstrijd in Zwitserland leek het duel lange tijd te eindigen in 0-0 gelijkstand. Met deze stand zou LSK de volgende ronde bereiken, echter stelde Zürich dat nog even uit. Drie minuten voor tijd wist Zürich het net te vinden (1-0) en een verlenging af te dwingen. In de extra tijd kwam LSK langszij (1-1), waarna beide ploegen niet meer tot scoren kwamen. Met deze uitslag bereikte LSK alsnog de ronde van 16 in de Champions League.

Aanstaande maandag vindt de loting plaats. FC Twente en LSK zijn beide zogeheten unseated ploegen, waardoor zij elkaar niet kunnen treffen in de volgende ronde.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact