The difference in women's football

Dominique Bloodworth in Soof de Musical

24.09.2018

Leontien van Moorsel maakte namens de producenten van Soof de Musical vanmorgen bekend welke andere sportsters er een rol gaan vervullen in deze voorstelling. Voetbalsters Anouk Hoogendijk en Dominique Bloodworth, snowboardster Nicolien Sauerbreij, schaatster Annette Gerritsen en volleybalster Manon Flier zullen in een paar voorstellingen uit de tour de rol vervullen van de sportster waarop de man van Soof verliefd wordt. Eerder werd bekend gemaakt dat Leontien van Moorsel deze rol op zich neemt in een groot deel van de voorstellingen. Dominique Bloodworth speelt een deel van de voorstellingen, van 27 t/m 30 december 2018, in Heerlen.

Regisseur Jos Thie: “De dames spelen allemaal zichzelf. De invulling van de rol wordt per persoon op maat gemaakt. Zo krijgen alle voorstellingen van Soof een eigen karakter. Ook doordat er live op het podium gekookt wordt en het publiek op het podium zit. Deze musical wordt net even anders dan je gewend was. En dat maakt het zo leuk en tot een bijzonder mooi feestje.”

Dominique Bloodworth: “Toen mij gevraagd werd of ik mee wilde spelen in een musical moest ik eerst heel hard lachen. De laatste keer dat ik op toneel stond was in groep 8. Ik was toen zo verlegen en ben benieuwd hoe dat nu gaat. Maar ik vind het wel zo leuk dat ik direct ‘ja’ zei. Het paste gelukkig in alle voetbalschema’s en ik vind het te gek dat ik, opgegroeid in Horst, in Heerlen ga spelen.”

Soof de Musical

De succesvolle regisseur Jos Thie (o.a. De Stormruiter, Jochem Myjer en Armin van Buuren) neemt de regie op zich van Soof de Musical. Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven het script dat is gebaseerd op het script van de eerste film. Hoofdrollen zijn voor Maike Boerdam (Soof), Noël van Santen (Kasper), Juul Vrijdag (Hansje: Soofs moeder), Winston Post (als Winston Post) en Julia Nauta, die de oudste dochter van het gezin speelt. De sporter speelt de rol van de minnares van Kasper. De geheel nieuwe muziek is van Ed Struijlaart en Peter Slager (gitarist en hitschrijver Bløf). Bijzonder aan de voorstelling is o.a. het decor: een grote keuken waarin een deel van het publiek plaatsneemt en waar tijdens de voorstelling gekookt gaat worden. Iedereen op het toneel en in het publiek krijgt tijdens de voorstelling een aantal hapjes, gemaakt door Soof en haar familie zelf. Na de première op 18 november in Breda tourt dit theaterspektakel door heel Nederland, met een speciale speelperiode van vier weken in de Westergasfabriek in Amsterdam waar in de Zuiveringshal voor het eerst een musical te zien zal zijn.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact