The difference in women's football

9 speelsters FlowSports in selectie voor oefeninterlands

29.03.2016

Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de aanstaande oefeninterlands tegen Nieuw-Zeeland en Canada een selectie van 25 speelsters geformeerd. Nederland speelt op donderdag 7 april in Velsen de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland en drie dagen later, op zondag 10 april, staat in Eindhoven het duel met Canada op het programma.Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de aanstaande oefeninterlands tegen Nieuw-Zeeland en Canada een selectie van 25 speelsters geformeerd. Nederland speelt op donderdag 7 april in Velsen de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland en drie dagen later, op zondag 10 april, staat in Eindhoven het duel met Canada op het programma.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:  Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Inessa Kaagman (Ajax), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München), Myrthe Moorrees (PSV), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal), Mandy Versteegt (Ajax) en Kelly Zeeman (Ajax).

De wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland wordt gespeeld in het stadion van SC Telstar in Velsen, waar om 18.30 uur wordt afgetrapt. Vijf maal eerder stonden Oranje en Nieuw-Zeeland tegenover elkaar. De OranjeLeeuwinnen wonnen twee wedstrijden, twee keer werd er gelijkgespeeld en eenmaal ging de winst naar Nieuw-Zeeland. De laatste ontmoeting was tijdens het WK2015 in Canada. Nederland won deze wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van aanvaller Lieke Martens.

In het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven speelt Oranje op zondag 10 april de wedstrijd tegen Canada, de nummer 10 van de FIFA Women’s World Ranking. Dan klinkt het eerste fluitsignaal om 16.00 uur. De Canadese voetbalvrouwen maakten, net als Nieuw-Zeeland en Nederland, tijdens het WK 2015 deel uit van poule A. Op 15 juni 2015 eindigde de wedstrijd van Oranje tegen de Canadezen in een 1-1 gelijkspel. In totaal speelden beide landen elf maal tegen elkaar. Drie keer werd het een gelijkspel en acht keer was het Canada dat de winst naar zich toe trok.

Voor het Nederlands elftal, dat eerder deze maand kwalificatie voor de Olympische Spelen 2016 misliep, betekent de oefenperiode in april de aftrap van de voorbereiding op het UEFA Women’s EURO 2017. Dit eindtoernooi vindt in Nederland plaats van 16 juli tot en met 6 augustus 2017. Als gastheer is Nederland automatisch geplaatst voor het Europese kampioenschap.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact