The difference in women's football

9 speelsters FlowSports in selectie Oranje

11.01.2016

Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de twee oefeninterlands tegen Denemarken een selectie van 25 spelers geformeerd. De wedstrijden worden gespeeld tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek. 

Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de twee oefeninterlands tegen Denemarken een selectie van 25 spelers geformeerd. De wedstrijden worden gespeeld tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek. Daar verblijft Oranje van 19 tot met 26 januari. Op vrijdag 22 januari en maandag 25 januari staan de duels met de Deense voetbalvrouwen gepland. De kick-off van de eerste wedstrijd is om 14.30 uur plaatselijke tijd (13.30 uur in Nederland), terwijl maandag om 10.00 uur (09.00 uur Nederlandse tijd) wordt afgetrapt. Vanity Lewerissa maakt wegens een ernstige knieblessure geen deel uit van de selectie. Jill Roord sluit daarentegen weer aan bij de groep.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Eshly Bakker (Ajax), Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag), Mandy van den Berg (-), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (-), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (FC Twente), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Marieke Ubachs (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal), en Kelly Zeeman (Ajax).

De laatste ontmoeting tussen beide teams was op 5 april 2013. Nederland won de uitwedstrijd met 0-1. In totaal speelden Oranje en Denemarken achttienmaal tegen elkaar. Drie duels werden door de OranjeLeeuwinnen gewonnen, vijfmaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en Denemarken won tien keer.

Het trainingskamp in Turkije met daarin de oefenwedstrijden tegen Denemarken is onderdeel van de voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi dat komend voorjaar in Den Haag en Rotterdam plaatsvindt. Van 2 tot en met 9 maart strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact