The difference in women's football

9 speelsters FlowSports in selectie Oranje

23.05.2016

Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de aanstaande oefeninterlands tegen Zuid-Afrika een selectie van 25 speelsters geformeerd. Nederland speelt op dinsdag 7 juni om 19.00 uur in het stadion van RKC Waalwijk tegen de nationale ploeg van Zuid-Afrika.Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de aanstaande oefeninterlands tegen Zuid-Afrika een selectie van 25 speelsters geformeerd. Nederland speelt op dinsdag 7 juni om 19.00 uur in het stadion van RKC Waalwijk tegen de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Drie dagen eerder, op zaterdag 4 juni staat er een besloten wedstrijd (zonder publiek) tussen beide landen op het programma.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:  Eshly Bakker (Ajax), Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag), Mandy van den Berg (Liverpool), Sheila van den Bulk (Djurgardens IF), Angela Christ (PSV), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Inessa Kaagman (Ajax), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München), Myrthe Moorrees (PSV), Shanice van de Sanden (Liverpool), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Voor een aantal speelsters betekent Nederland-Zuid-Afrika mogelijk een debuut voor Oranje. De 27-jarige Sheila van den Bulk, Ajax-speelster Inessa Kaagman, aanvalster Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag) en Myrthe Moorrees van PSV maakten nog geen minuten voor het Nederlands vrouwenelftal.

Zuid-Afrika, dat onder leiding staat van de Nederlandse ex-bondscoach Vera Pauw, is in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende augustus. Voor de OranjeLeeuwinnen is deze interlandperiode de afsluiting van seizoen 2015-2016. Nederland bereidt zich voor op UEFA Women’s EURO 2017, dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 plaatsvindt in Nederland. Als gastheer is het vrouwenelftal van bondscoach Van der Laan automatisch geplaatst voor het Europese kampioenschap.

Oranje stond in het verleden viermaal eerder tegenover de voetbalsters uit Zuid-Afrika. En even zo vaak was de winst voor Nederland. De laatste ontmoeting dateert van 13 juli 2009. Tijdens de 4 Nations Cup in Amsterdam boekten de OranjeLeeuwinnen, destijds met Vera Pauw als bondscoach, een 3-2 overwinning. Aanvalster Shanice van de Sanden tekende voor de winnende treffer.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact