The difference in women's football

8 speelsters van FlowSports in selectie voor OKT

17.02.2016

Bondscoach Arjan van der Laan heeft zijn selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) geformeerd. Het OKT vindt van 2 tot en met 9 maart plaats in Den Haag en Rotterdam.Bondscoach Arjan van der Laan heeft zijn selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) geformeerd. Het OKT vindt van 2 tot en met 9 maart plaats in Den Haag en Rotterdam. Loes Geurts keert terug in de selectie van de Oranjevrouwen. De sluitpost van Kopparbergs/Göteborg FC kampte met een hoofdblessure en kwam in de wedstrijd Nederland-Japan (23 juni 2015) tijdens het WK voor het laatst uit voor Oranje.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:

Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Oranje trapt op woensdag 2 maart af tegen de Zwitserse voetbalbalvrouwen. Decor voor de wedstrijd tegen de nummer 20 van de FIFA ranking is het stadion van ADO Den Haag. Zaterdag 5 maart neemt de ploeg van bondscoach Van der Laan het op het Kasteel in Rotterdam op tegen Noorwegen. Het laatste duel met Zweden wordt op woensdag 9 maart tevens in het Sparta-stadion gespeeld. Alleen de winnaar van het Olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio2016.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact