The difference in women's football

10 speelsters FlowSports in selectie Oranje

07.09.2015

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de wedstrijd tegen Belarus bestaat uit 24 speelsters. Oranje speelt op donderdag 17 september een oefenwedstrijd op De Vijverberg in Doetinchem. De selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de wedstrijd tegen Belarus bestaat uit 24 speelsters. Oranje, dat momenteel onder leiding staat van interim bondscoach Sarina Wiegman, speelt op donderdag 17 september een oefenwedstrijd op De Vijverberg in Doetinchem. Aftrap voor dit duel van de OranjeLeeuwinnen is om 19.00 uur.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Kopparberg / Göteborg FC), Maran van Erp (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Maayke Heuver (FC Twente), Petra Hogewoning (Ajax), Anouk Hoogendijk (Ajax), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Barbara Lorsheyd (Telstar), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs / Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs / Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (FC Twente), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal), Kirsten van de Ven (FC Rosengård).

De vriendschappelijke ontmoeting met Belarus op 17 september is het eerste duel van Nederland na het WK 2015 in Canada. De OranjeLeeuwinnen maakten deze zomer hun debuut op een mondiale eindronde en werden in de achtste finale uitgeschakeld door de latere finalist Japan. Met dit resultaat maakt het Nederlands vrouwenelftal nog steeds kans op deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Samen met Zweden, Noorwegen en Zwitserland strijdt Oranje in het voorjaar van 2016 via een kwalificatietoernooi in eigen land voor het laatste Europese ticket voor de Spelen.

Terug naar de homepagina

FlowSports

Contact